Stompkaarsen

Stompkaarsen, informatie over de algemeen bekende kaars

Stompkaarsen zijn kaarsen met een langwerpige cilindervorm en een vlakke, stompe kop. Wanneer u aan een kaars denkt zult u waarschijnlijk een stompkaars voor de geest halen, omdat stompkaarsen al eeuwenlang de norm bepalen voor de vorm van een kaars. Stompkaarsen zijn algemeen bekend en vormen vaak in allerlei kleuren en maten een leuke toevoeging op uw interieur.

Soorten en maten van stompkaarsen

Stompkaarsen zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar en bovendien worden stompkaarsen in tientallen kleuren geproduceerd. Omdat de cilindervorm van de stompkaars perfect geschikt is voor verbranding van het kaarsvet kan de stompkaars ook in extra brede uitvoering geproduceerd worden.

Zo is het bij kaarsen die niet de vorm van een stompkaars hebben niet mogelijk deze mooi gelijkmatig te laten branden als de kaars extra breed uitgevoerd is. Bij stompkaarsen kan de kaars extra breed gemaakt worden, waarbij goede brandeigenschappen eventueel met extra lonten zeker gesteld worden. In de lengte kan de stompkaars in theorie zelfs oneindig lang zijn.

Soorten stompkaarsen

Omdat de basisvorm van de stompkaars goed geschikt is voor leuke effecten in de schil van de kaars zijn stompkaarsen vaak versierd met reliëf in de structuur, kleurverschillen en heerlijke geuren. Stompkaarsen worden standaard uitgevoerd met een matte of glimmend uiterlijk, maar zijn ook beschikbaar als rustieke variant.

Stompkaarsen afmetingen

Stompkaarsen zijn beschikbaar in veel veschillende afmetingen. Er kan onderscheid gemaakt worden in drie hoofdcategorieën: kleine, normale en grote stompkaarsen.

Kleine stompkaarsen zijn leuk als alleenstaande setjes van twee, die u makkelijk kwijt kunt op verschillende plaatsen in huis of uw horecagelegenheid. Doordat de kaarsen wat kleiner zijn dan de gemiddelde stompkaars, is de brandduur ook korter en zult u de kleine stompkaarsen sneller moeten vervangen.

De normale stompkaarsen grootte kunt u vergelijken met de afmetingen van een bus poedersuiker. De normale stompkaarsen hebben een gemiddelde brandduur van 30 - 50 uur en daarmee kunt u dus langer genieten van dezelfde kaars. Gecombineerd met een serie kleine stompkaarsen en enkele grote stompkaarsen, kunt u een mooi decor samenstellen ter versiering van uw woonkamer.

Grote stompkaarsen zijn tegenwoordig steeds populairder en worden tot wel een meter lang geproduceerd. In uw woonkamer kunt u grote stompkaarsen als alleenstaand object in een hoek of op een tafel plaatsen. Door de grootte van de stompkaars is deze erg aanwezig en een waar kunstwerk als deze deels gebrand is.

Stompkaarsen online kopen

Wanneer u stompkaarsen online wilt kopen dan is het meer de vraag welke soort, afmeting en kleur stompkaars u wilt, dan dat u zich moet afvragen waar u online stompkaarsen kunt kopen. Er is genoeg aanbod op internet te vinden en zodoende zijn er honderden verschillende stompkaarsen beschikbaar in diverse prijsklasses. Op de pagina online kaarsen kopen vindt u meer informatie over het kopen van stompkaarsen via internet.