Sojakaarsen

Sojakaarsen, gezonde kaarsen van het natuurlijke materiaal soja

Sojakaarsen zijn gezonde kaarsen die gemaakt worden van natuurlijke materialen als sojaolie en katoen. Omdat sojakaarsen van plantaardige olie zijn gemaakt en er geen gebruikt wordt gemaakt van chemische materialen als paraffine, zijn sojakaarsen zeer geschikt voor mensen die last hebben van astma of allergiën.

De gezonde eigenschappen van sojakaarsen zijn direct merkbaar, zorgen voor minder roetaanslag in uw huis en bovendien voor een millieuvriendelijk product. Sojakaarsen worden steeds populairder en verschijnen in verschillende soorten en maten. Gezonde sojakaarsen kunt u makkelijk online kopen of zelf maken.

Sojakaarsen zijn gezond en millieuvriendelijk

Sojakaarsen hebben een millieuvriendelijk karakter doordat ze volledig vervaardigd zijn van natuurlijke materialen. Sojakaarsen zijn groen, maar in verschillende kleuren verkrijgbaar doordat er natuurlijke kleurstoffen toegevoegd kunnen worden. Als u last heeft van uw gezondheid door allergiën of astma en normale kaarsen dus niet geschikt zijn om te branden in uw huis, vormen sojakaarsen een perfect alternatief.

Sojaolie als natuurlijke brandstof

Om sojakaarsen te laten branden wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke grondstof sojaolie. In tegenstelling tot normale kaarsen waar paraffine als brandstof dient, branden sojakaarsen uitsluitend op natuurlijke, gehydrogeneerde sojaolie. Sojaolie wordt vervaardigd uit planten zonder dat er een chemisch proces aan te pas komt.

De paraffine die gebruikt wordt voor normale kaarsen is een restproduct dat ontstaat wanneer men ruwe aardolie zuivert en is daardoor een vrij chemisch product. Dit merkt u bijvoorbeeld door roetaanslag die vrijkomt wanneer u kaarsen brandt. De natuurlijke brandstof van sojakaarsen, sojaolie, heeft deze eigenschappen niet en is daarom een zeer millieuvriendelijk en gezond alternatief.

Brandeigenschappen van sojakaarsen

Sojakaarsen hebben andere brandeigenschappen dan kaarsen gemaakt van paraffine en stearine. Omdat sojakaarsen gemaakt worden van sojaolie en vaak een lont van katoen hebben is de kaars niet alleen gezond, maar brandt ook anders. Doordat sojakaarsen geen paraffine verbranden komt er tot maar liefst 90% minder roet vrij als de sojakaars gebrand wordt.

De harde vorm van sojaolie, de sojawas, is een stuk zachter dan bijvoorbeeld paraffine. Om die reden hebben sojakaarsen een lager smeltpunt dan gewone kaarsen. Sojakaarsen worden daarom vaak in een pot gegoten, zodat de kaars zijn vorm behoud en niet als een pudding in elkaar zakt als hij warmer wordt.

Sojakaarsen zijn ook verkrijgbaar met een lekere geur om het natuurlijke effect te versterken. Omdat een sojakaars volledig uit natuurlijke stoffen bestaat, houdt deze de geurstoffen ook beter vast.

Sojakaarsen zijn makkelijk in het gebruik

Sojakaarsen zijn makkelijk in het gebruik omdat het kaarsvet van een sojakaars makkelijk te reinigen is. Wanneer u dus per ongeluk kaarsvet uit een sojakaars morst of het kaarsvet uit een kandelaar of potje wilt halen, kunt u dit makkelijk met een spons met warm water en een beetje zeep doen. Sojakaarsen zijn bovendien veilig in gebruik wanneer u kinderen in huis heeft, want de stoffen in een sojakaars zijn niet giftig.

Sojakaarsen online kopen

U kunt sojakaarsen online kopen bij Kaarsen Winkeltje en heeft keuze uit enkele gezonde varianten. Omdat sojakaarsen biologische producten zijn liggen de productiekosten hoger dan bij normale kaarsen. Echter zijn sojakaarsen bij Kaarsen Winkeltje alsnog goedkope kaarsen omdat u relatief weinig betaald voor een kwalitatief hoogwaardige kaars, met zeer gezonde eigenschappen en een millieuvriendelijk karakter. Kijk op de pagina online kaarsen kopen voor meer informatie. Bovendien hoeft u de deur niet uit voor het kopen van kaarsen!