Grafkaarsen

Grafkaarsen, herdenkingslichten met symbolische waarde

Grafkaarsen zijn herdenkingslichten met een grote symbolische waarde. De kaarsen worden geplaatst bij een graf en zijn zo gemaakt dat deze lange tijd in de buitenlucht kunnen branden. De herdenkingslichten worden gebrand om het verlies van een dierbare te verwerken en de overledene te eren. Grafkaarsen zijn kaarsen met een mooie betekenis.

De symbolische waarde van een herdenkingslicht

Een herdenkingslicht is een symbolisch accessoire dat in veel culturen wordt gebruikt bij de herdenking van personen of gebeurtenissen. Vaak gaat het dan om dierbaren of gebeurtenissen waar veel personen bij betrokken zijn geweest.

Een kaarsenvlam heeft bij veel mensen een kalmerend effect op de geest. Het staren naar of kijken door een kaarsenvlam heeft een soort hypnotiserend effect, waardoor veel mensen de gedachten volledig hun gang kunnen laten gaan. Op zich is de kaarsenvlam al een eindeloos spektakel van bijzondere vormen en kleuren.

Grafkaarsen zijn herdenkingslichten die bij een graf geplaatst worden om een dierbaar persoon te eren. Het licht, dat dicht bij het lichaam van de overledene geplaatst wordt, symboliseert de aanwezigheid van de geest. De symbolische waarde van een herdenkingslicht speelt op die manier een bijzondere rol bij het verwerken van het overlijden van een dierbare.

Meer in het algemeen hebben herdenkingslichten een symbolische waarde bij de herdenking van speciale gebeurtenissen. Zo worden er vaak op publieke locaties herdenkingslichten aangestoken op een belangrijke dag in de geschiedenis. Veel mensen kennen herdenkingslichten van TV uitzendingen over nationale en internationale gebeurtenissen.

Of u nou thuis of op een bijzondere locatie een herdenkingslicht brandt, de symbolische waarde uit zich altijd en geeft u de mogelijkheid om stil te staan bij speciale gebeurtenissen.

Diverse soorten grafkaarsen

Er zijn diverse soorten grafkaarsen verkrijgbaar met enig verschil in het doel waarbij ze gebruikt worden. De meeste grafkaarsen worden gekocht om bij een graf te kunnen plaatsen en staan daarbij vaak in de buitenlucht. Andere soorten grafkaarsen en herdenkingslichten zijn alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Het is van belang dat grafkaarsen die buiten worden geplaatst weerbestendig zijn en dat de vlam van de kaars niet snel uitwaait. De grafkaarsen die bij een graf geplaatst kunnen worden zijn daarom vaak voorzien van een plastic omhulsel en een deksel met gaten erin voor de aanvoer van zuurstof naar de vlam.

Grafkaarsen en herdenkingslichten die binnenshuis gebruikt worden zien er meer uit als normale kaarsen. Deze soort grafkaarsen wordt ook vaak bedrukt met een tekst, gedicht of afbeelding van betekenis. Omdat deze grafkaarsen niet weerbestendig hoeven te zijn kan er meer creativiteit aan te pas komen.

Grafkaarsen online kopen

Wilt u grafkaarsen online kopen dan kunt u daarover meer informatie vinden op de pagina online kaarsen kopen. Bedenk voor uzelf goed of de kaars weerbestendig dient te zijn voordat u de grafkaars of het herdenkingslicht koopt.