Bolkaarsen

Bolkaarsen informatie en tips om bolkaarsen in huis te gebruiken

Bolkaarsen bieden een leuke verandering in het decor dat u met kaarsen in uw huis kunt maken. De bolvorm van bolkaarsen is een leuk alternatief op de normale cilindervormige kaarsen en kan in verschillende maten en kleuren gekocht worden.

Informatie over de soorten bolkaarsen

Bolkaarsen zijn opzich al een aparte kaarsen soort door de ronde vorm. Voor een juiste werking van een kaars is namelijk een vorm nodig waarmee het kaarsvet gelijkmatig verbrandt. Een cilindervorm is de beste optie omdat naast een variabele breedte ook een in theorie oneindige lengte toegepast kan worden. Bolkaarsen hebben het nadeel dat zij een beperkte grootte kunnen hebben omdat anders de kaarsenvlam niet genoeg bereik heeft om de gehele bolkaars te branden. Desalniettemin kan een bolkaars een mooie grootte hebben en wordt deze in diverse afmetingen te koop aangeboden.

Stylische details in de bolkaars

De normale bolvorm van de bolkaars wordt vaak opgevrolijkt met stylische details. Zo kan een patroon in de schil van de bol verwerkt worden of krijgt de bolkaars een mooie glans als deze geproduceerd wordt. Bolkaarsen met details zijn daarom prima als luxe stijlelementen in uw huis te gebruiken.

De vorm van de bolkaars kan bij productie ook nog lichtelijk aangepast worden, zodat de bolkaars niet meer volledig rond is maar bijvoorbeeld de vorm van een druppel of paddestoel meekrijgt. In combinatie met eerder genoemde details ontstaan er stylische bolkaarsen die uw huiskamer sieren.

Gebruik de bolkaars als leuke decoratie in huis

Bolkaarsen zijn uitermate geschikt om in diverse kleuren en afmetingen te combineren met andere kaarsen. Zo kunt u bijvoorbeeld een mooie schaal ingericht met een aantal hoge stompkaarsen verfraaien met bolkaarsen uit de landelijke kleurenseries. Denk hierbij aan verschillende grijstinten en gebroken witte bolkaarsen of bolkaarsen met een ivoorkleur.

Combineert u de bolkaarsen met andere soorten kaarsen dan ontstaat een waar schouwspel van kuntszinnige en luxe producten zonder dat daarvoor een grote investering nodig is. Omdat bolkaarsen en andere soorten kaarsen in gelijke kleuren en kleurtinten beschikbaar zijn, kunt u bijna eindeloos combineren. U creëert uw eigen unieke decoratie met bolkaarsen.

Bolkaarsen met heerlijke geuren

Bolkaarsen met een heerlijke geur zijn ook verkrijgbaar en kunnen in alle kleuren van de regenboog gekocht worden. Als u de meer zwoele kleuren combineert met heerlijk geurende bolkaarsen wordt de sfeer extra benadrukt. Bolkaarsen met rozengeur in de rode kleurenserie bijvoorbeeld, brengen een natuurlijke en romantische ambience in uw huis.

Bolkaarsen online kopen

U kunt bolkaarsen snel en voordelig online kopen bij onze kaarsenwinkel. Doordat wij de bolkaarsen overzichtelijk presenteren houdt u makkelijk overzicht bij het bestellen en kunt u zich volledig focussen op het samenstellen van een leuke decoratieset. Meer informatie lees u op de pagina online kaarsen kopen.