Rustieke kaarsen

Rustieke kaarsen, populaire kaarsen met apart structuur effect

Rustieke kaarsen zijn tegenwoordig veel aanwezig in de woonkamer. Lees meer over de natururlijke, landelijke uitstraling en soorten en maten.

Rustieke kaarsen zijn de nieuwe trend

Rustieke kaarsen zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten te vinden in huiskamers en horecagelegenheden. Het gebroken effect van de rustieke kaars zorgt ervoor dat er een landelijke sfeer gecreëerd wordt. Normale kaarsen zijn over het algemeen vrij strak en glimmend waardoor deze een moderne en wat kille uitstraling kunnen hebben. De rustieke kaars doorbreekt dit effect en doordat hij in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is, kan men veel combinaties maken om de rustieke sfeer te benadrukken.

Rustieke kaarsen danken de naam aan de term rustiek, dat afkomstig is van het Latijn en in feite 'landelijk' betekent. De term rustiek kan ook wel aanduiden dat het gaat om natuurlijk materiaal dat in de oorspronkelijke staat is gehouden, zoals een mooie houten tafel van onbewerkt hout. Logischerwijs zou een schaal met mooie rustieke kaarsen daarop niet misstaan.

Soorten rustieke kaarsen

Rustieke kaarsen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar en zijn zeer geschikt om een gevarieerde opstelling van kaarsen te maken op bijvoorbeeld een mooie schaal of eettafel. U kunt rustieke kaarsen natuurlijk ook kopen in een tafelkaars uitvoering om ze per stuk in een mooie kandelaar te zetten. Bekende rustieke kaarsen soorten zijn:

  • Rustieke bolkaarsen
  • Rustieke drijfkaarsen
  • Rustieke geurkaarsen
  • Rustieke stompkaarsen
  • Rustieke tafelkaarsen

Hoewel de rustieke kaars het meest voorkomt in de stomp uitvoering (rechte cilinder vorm) worden ook de rustieke bolkaarsen en rustieke tafelkaarsen steeds populairder. De rustieke stompkaars is door verschillende lengtematen en breedtes perfect geschikt voor het combineren van verschillende groottes en daardoor kan men leuke creaties maken.

Rustieke geurkaarsen zijn ook erg populair en borduren voort op het succes van de geurkaars. Naast het leuke rustieke effect kan de landelijke sfeer benadrukt worden met een romantische landelijke geur.

Rustieke structuur en kleuren

De rustieke structuur is sinds het begin van de 21e eeuw een veel voorkomend effect bij kaarsen. De structuur zelf zorgt voor een gebroken wit patroon dat door de gehele kaars zichtbaar is en een ruw uiterlijk meegeeft aan de kaars. Wanneer de rustieke kaars van dichtbij bekeken wordt dan lijkt het alsof de kaars uit allemaal losse deeltjes is gemaakt. Dit is deels ook zo, het rustieke effect wordt namelijk bereikt door het kaarsvet te breken en voordat het volledig is gestold weer samen te persen.

De rustieke kaars is in alle mogelijk kleuren te koop en ook een witte uitvoering van de rustieke kaars is online te bestellen. Omdat de rustieke kaars ontstaan is vanuit het landelijke gedachtengoed zijn vooral de kleuren wit, gebroken wit en verschillende grijstinten erg populair.

Rustieke kaarsen online kopen

Rustieke kaarsen online kopen is natuurlijk mogelijk bij Kaarsen Winkeltje. Meer informatie over het online kopen van kaarsen vindt u op de pagina online kaarsen kopen. Wij bieden een breed assortiment rustieke kaarsen en zorgen voor een snelle levering. Zo bespaart u veel tijd en gesjouw en hoeft u niet lang te zoeken naar de juiste rustieke kaars. Bovendien zijn alle rustieke kaarsen in onze online kaarsenwinkel scherp geprijsd en bent u er zeker van dat u goedkoop kaarsen koopt.