Drijfkaarsen

Drijfkaarsen informatie, soorten en drijfkaarsen online kopen

Drijfkaarsen zijn een apart fenomeen doordat water en vuur gecombineerd worden. U vindt op deze pagina informatie over drijfkaarsen en het online kopen van drijfkaarsen.

Drijfkaarsen vormen de spil tussen water en vuur

Drijfkaarsen zijn een uniek fenomeen doordat ze de spil vormen tussen de twee natuurelementen water en vuur. De drijfkaars brengt een schouwspel van een drijvende vlam op water en dat prikkelt het menselijk brein. Er onstaat daardoor een extra fascinatie bij mensen wanneer zij drijfkaarsen zien en dit maakt de drijfkaars tot een zeer leuke decoratie in uw woning of horecagelegenheid. Drijfkaarsen brengen rust in de ruimte en zorgen voor een speciaal gevoel, bij uzelf en bij uw gasten.

Hoe werken drijfkaarsen?

Goude en zilveren drijfkaarsen De werking van drijfkaarsen is vrij simpel te verklaren. De brandeigenschappen van drijfkaarsen zijn gelijk aan de werking van een normale kaars: de basis is gemaakt van paraffine en/of stearine en door middel van een lont die aangestoken wordt brandt de drijfkaars geleidelijk op.

De term drijfkaars is eigenlijk aan alle kaarsen toe te kennen want kaarsen blijven van zichzelf drijven. Dit komt doordat de grondstoffen die worden gebruikt voor het maken van kaarsen uiteindelijk een harde substantie vormen die een lagere dichtheid heeft dan water zelf. Kaarsen blijven daarom altijd drijven.

Drijfkaarsen hebben echter een speciale eigenschap zodat de kaars mooi rechtop blijft drijven. De drijfkaars kan daardoor aangestoken worden zonder dat de vlam onder water komt te staan. Een speciale vorm is nodig om de juiste hoeveelheid water te verplaatsen, zonder de kaars dermate onder water te zetten dat deze niet meer zou kunnen branden. Hoe meer water er verplaatst wordt in het bassin waarin de kaars ligt, des te groter wordt de opwaartse kracht van het water om de drijfkaars heen. Een langwerpige tafelkaars zou om die reden niet rechtop blijven drijven want een tafelkaars zou dan voor 30% onder water moeten staan.

Speciale vorm van drijfkaarsen

De speciale vorm van drijfkaarsen is vaak een uitgevlakte bolvorm, waardoor er veel water verplaatst wordt door de kaars slechts voor een klein deel in het water te leggen. Bovendien zorgt de bolvorm van een drijfkaars ervoor dat de opwaartse kracht van het water gelijkmatig verdeeld wordt en naar het middenpunt geleid wordt, zodat de drijfkaars altijd rechtop blijft staan.

Een drijfkaars heeft zuurstof en brandstof nodig, dus zolang de lont niet in aanraking komt met water en er nog genoeg onverbrand kaarsvet in de drijfkaars aanwezig is blijft deze gewoon branden. Ook hier zorgt de bolvorm van de drijfkaars weer voor een gelijkmatige verdeling en kan er dus lang genoten worden van de magische eigenschappen van de drijfkaars.

Soorten drijfkaarsen

Drijfkaarsen in glasDrijfkaarsen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Omdat drijfkaarsen natuurlijke elementen zoals vuur en water nodig hebben wordt het natuurlijke effect vaak versterkt door de drijfkaars in een natuurlijke vorm te gieten. Hierbij kan gedacht worden aan drijfkaarsen in de vorm van waterlelies, waterbloemen of dierlijke figuren zoals een eend. 

Net als andere kaarsen zijn drijfkaarsen in alle kleuren beschikbaar. Populaire kleuren van de drijfkaars zijn wit, gebroken wit, rood en geel. Het gezellige en natuurlijke effect van drijfkaarsen wordt vaak toegepast bij speciale gelegenheden zoals pasen en kerst, waar vanzelfsprekend de bekende kleuren bij horen. Een rode stervormige drijfkaars is bijvoorbeeld erg populair tijdens kerst. Gele drijfkaarsen worden vaak gebruikt tijdens pasen.

LED drijfkaarsen

LED drijfkaarsen worden net als gewone LED kaarsen steeds populairder. Omdat LED drijfkaarsen op batterij werken kunnen deze gewoon in een bassin met water geplaatst worden zonder kortsluiting te veroorzaken. LED drijfkaarsen hebben zowel voordelen als nadelen. Het kunnen hergebruiken van een LED drijfkaars is natuurlijk een mooie bijkomstigheid, maar LED drijfkaarsen hebben geen echte kaarsenvlam. Het speciale effect van de combinatie van water en vuur wordt daardoor enigszins teniet gedaan.

Drijfkaarsen online kopen

Wilt u drijfkaarsen online kopen? Dat kan natuurlijk bij Kaarsen Winkeltje. Drijfkaarsen zijn beschikbaar in veel verschillende soorten en kleuren. Op de pagina online kaarsen kopen bieden wij meer informatie over het online kopen van drijfkaarsen.